۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۰
بیلان بازار سیمان در هفت ماه

در هفت ماه امسال عرضه و تقاضای سیمان در بورس کالا و ابزارهای کالایی این بازار از چه روندی برخوردار بوده است؟

به گزارش صدای بورس از ابتدای فروردین امسال تا پایان مهر، در مجموع ۳۹ میلیون و ۲۴۶ هزار و ۷۶ تن سیمان در بورس کالا عرضه شد که با تقاضای ۳۸ میلیون و ۶۶۴ هزار و ۹۰ تنی روبه‌رو و ۳۱ میلیون و ۹۴۲ هزار و ۳۰۵ تن آن به ارزش بیش از ۲۰ هزار و ۵۷۸ میلیارد تومان معامله شد.


از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه، در مجموع ۳۵۴ میلیون و ۱۳ هزار گواهی سپرده سیمان معادل ۳۵۴ هزار و ۱۳ تن سیمان دست به دست شد و ارزش بیش از ۲۵۳ میلیارد و ۹۱۰ میلیون تومانی را رقم زد.
در سال گذشته نیز که شاهد راه‌اندازی گواهی سپرده سیمان در تاریخ ۹ آبان ۱۴۰۰ بودیم در مجموع ۱۵۵ میلیون و ۷۷۶ هزار ورق بهادار مبتنی بر کالا معادل ۱۵۵ هزار و ۷۷۶ تن سیمان به ارزش ۹۰ میلیارد و ۲۸۷ میلیون تومان مورد دادوستد قرار گرفته بود.
علی محمد بُد، کارشناس صنعت سیمان با اشاره به اینکه خوشبختانه قطعی برق امسال برای صنعت سیمان زیاد نبود، اظهار کرد: در حال حاضر کارخانجات در وضعیت مناسبی قرار دارند حتی تدابیر لازم برای قطعی گاز کارخانجات با ارائه مازوت پیش‌بینی شده اما هنوز برای قیمت مازوت به توافق نهایی دست پیدا نکرده‌ایم.


بیشتر بخوانید: داستان سیمان و مازوت/ متهم ردیف اول آلودگی هوا کیست؟



وی با اعلام اینکه در شرایط فعلی عرضه و تقاضای سیمان در بازار متعادل شده است، گفت: هر ۵۰ کیلو سیمان در بازار ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان قیمت دارد. این کارشناس صنعت سیمان با اعلام اینکه در شرایط ثبات بازار نباید در بورس کالا رفتارهای غیرکارشناسی انجام داد، گفت: در برخی از مواقع تغییراتی در عرضه و تقاضا برای مدیریت قیمت انجام می‌شود که این موضوع اثرات خود را در ماه‌های بعد بر بازار خواهد گذاشت. به نظر می‌رسد فعلا نباید از تغییرات در بخش عرضه و تقاضا در بورس کالا اقدامی صورت گیرد.
بُد تصریح کرد: تولید سیمان در سال ۷۰ میلیون تن است که حدود ۱۲ میلیون سیمان و کلینکر صادر و مابقی صرف تامین نیاز بازار می‌شود. اما باید این نکته را در نظر گرفت که ۵۰ درصد نیاز داخلی سیمان صرف پروژه‌های عمرانی می‌شود که اگر ساخت و ساز در کشور رونق پیدا کند مصرف سیمان در داخل کشور افزایش یافته و کارخانجات می‌توانند نسبت به افزایش تولید اقدام کنند.
در حال حاضر شرکت‌های سیمانی همچنان از قیمت‌گذاری دولتی برای این محصول گلایه دارند. به عقیده آنها با وجود عرضه سیمان در بورس کالا، دولت اعمال نظر می‌کند و این اتفاق باعث شده تا هیچ‌گونه تغییری در وضعیت اقتصادی شرکت‌های سیمانی ایجاد نشود. از عرضه هفتگی ۱.۲ میلیون تنی سیمان در بورس کالا در بهترین حالت ۲۰‌ درصد فاقد مشتری است اما وزارت صنعت کماکان به این میزان عرضه برای کاهش قیمت‌ها اصرار دارد و متاسفانه سازمان بورس که باید نهادی مستقل باشد، عملا مجری دستورات دولت است.
صنعت سیمان امیدوار بود با ورود به بورس کالا، قیمت‌گذاری دستوری به پایان برسد اما امروز علاوه بر قیمت‌گذاری دستوری نرخ پایه، میزان عرضه نیز به شکل دستوری انجام می‌شود تا بهای سیمان در بازار به سمت ارزان شدن پیش برود. امروز به طور میانگین بهای هر تن سیمان فله حدود ۵۵۰‌ هزار تومان است که به هیچ عنوان هزینه‌های صنعت سیمان را پوشش نمی‌دهد.

منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۴۶۶

کد خبر 461606

اخبار مرتبط

  • وضعیت عرضه و تقاضای سیمان

    وضعیت عرضه و تقاضای سیمان

    یک کارشناس سیمان گفت: قیمت های عرضه شده در بورس کالا روند صعودی نداشته و به همراه تعادل در عرضه و تقاضای سیمان وضعیت بازار مثبت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =